Els joves demanen pas

Spa-Francorchamps

Gran cap de setmana a Motorland!

2/10/2012

Aquest passat cap de setmana s’ha disputat, al Circuit de Paul Ricard de Françca, el 3è i 6è meetings de l’Eurocup Clio i l’Eurocaup Megane Trophy respectivament. En un circuit passat per aigua, on es competia davant d’una pista parcialment humida, no tots els pilots responien de la mateixa manera a les dificultats, però la majoria d’ells optaren per sortir amb pneumàtics de pluja.

L’equip de Pujolaracing va portar en Thomas Fjordbach a competir a l’Eurocup Clio, mentre que per la Megane Trophy es va optar pel pilot Toni Forné.
Pel que fa a la primera competició, T. Fjordbach com a participant júnior, es va classificar amb la vintena posició de sortida als entrenament. Tot i això, una vegada començada la cursa, el pilot va donar el millor de sí mateix i va remuntar 7 posicions, quedant finalment 13è. Abans de la segona carrera, però, va ploure abundantment, condicionant la competició a favor dels corredors que van optar pels slicks. Així doncs, tot i el bon pilotatge de Fjordbach, l’elecció dels pneumàtics va fer que en aquest cas, el danès només pogués pujar 5 posicions, sortint 20è i acabant 15è.

D’altra banda, Toni Forné es va classificar amb la darrera posició de sortida als entrenaments però durant la cursa va estar impecable, posicionant-se 9è només a la 3a volta i havent parat a reposar, mentre la resta de pilots encara no ho havia fet. Malauradament, degut a un accident a la pista amb un altre participant, se li va aplicar un drive-through que el perjudicà summament relegant-lo a les darreres posicions. Més en davant, es va excedir de velocitat al passar per boxes i novament va estar penalitzat amb un segon drive-through, essent els dos, decisius per a acabar col•locant Forné a la dissetena i darrera posició. A la segona cursa, com a la primera, T.Forné podia presumir d’una remuntada admirable, doncs va sortir 17è i al primer pas per meta ja anava 8è. Desafortunadament, sembla que no era el dia de sort del pilot ja que hi va haver un altre participant que es va sortir de pista i al incorporar-s’hi novament no va parar prou atenció, colpejant a Forné en el precís moment que passava per allà. Això va significar l’abandó per accident de la carrera per part de Forné.

Esperem i desitgem als nostres pilots més sort en els propers meetings, encara falta molta competició per en davant.